Британският премиер Борис Джонсън каза на британците да работят от вкъщи,

...
Британският премиер Борис Джонсън каза на британците да работят от вкъщи,
Коментари Харесай

Налагат 6-месечни ограничения на Острова

Британският министър председател Борис Джонсън сподели на британците да работят от у дома, където е допустимо, и подреди питейните заведения и заведенията за хранене да се затворят по-рано, с цел да се оправят с бързо разпространяващата се втора вълна на COVID-19. Налагат се нови ограничавания евентуално за шест месеца, оповестява " Ройтерс ".

След предизвестия от учени, че смъртните случаи могат да скочат без незабавни дейности, Джонсън се спря от следващата цялостна обсада, както направи през март, само че предизвести, че могат да се подхващат спомагателни ограничения, в случай че заболяването не бъде спряна.

Само седмици откакто прикани хората да стартират да се връщат на работните си места, Джонсън посъветва чиновниците в офиси да останат у дома, в случай че могат. Той подреди всички кръчми, питейни заведения, заведения за хранене и други обекти свързани с хотелиерство да бъдат затворени в 22 часа от четвъртък с позволено единствено обслужване на маса.

" Съжалявам, че това ще навреди на доста компании, които таман започнаха да се изправят на крайници ", сподели той.

Не е ясно дали ограниченията ще бъдат достатъчни за справяне с втората вълна във Англия.

Фирмите, нарушаващи законите за ковид, са изправени пред наказания до 10 000 паунда или дори закриване, докато физическите лица могат да бъдат санкционирани с 200 паунда за това, че не носят маска, когато е належащо.

Джонсън съобщи, че е разочароващо за спазващото законите болшинство да види някой " безочливо да се опълчва на разпоредбите ".

Запитан в парламента защо цифрите във Англия са по-лоши от Германия и Италия, Джонсън сподели: " Има важна разлика сред нашата страна и доста други страни по света и това е, че страната ни е свободолюбива държава.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР